7 راهکار کاهش هزینه ساختمان سازی با مدیریت مصالح | تیم طراحی و معماری DREAM DESIGN

7 راهکار کاهش هزینه ساختمان سازی با مدیریت مصالح

نویسنده: dreamadmin66

9 ژوئن, 2022

حتما برای شما هم پیش آمده تا به این فکر کنید آیا راهی برای کاهش هزینه های ساخت ساختمان وجود دارد یا خیر؟ باید بگوییم بله راه های بسیاری وجود دارند تا بتوان با آنها هزینه های ساخت را به طور قابل توجهی کاهش داد.

البته این نکته را مد نظر داشته باشید که قرار نیست برای کاهش هزینه های ساخت ساختمان از کیفیت و استاندارد های لازم صرف نظر کرد فقط کافی است با مدیریت درست و بهینه نیروی انسانی، زمانبندی درست، مدیریت مصالح و … هزینه ها را کاهش داد.

در این مقاله در DREAM DESIGN در رابطه با راه های کاهش هزینه ساختمان سازی همراه با حفظ کیفیت ساخت مطالب مفیدی را آماده نموده ایم. با ما همراه باشید.

 

– کاهش هزینه ساختمان سازی با مدیریت صحیح مصالح

اولین مورد در رابطه با کاهش هزینه های ساخت، مدیریت صحیح مصالح به کار رفته در ساخت است. برای این مورد راه های گوناگونی وجود دارد که در ادامه با آنها آشنا خواهید شد.

1 – حذف واسطه و استفاده از توزیع کنندگان اصلی

بدیهی است که با شناخت توزیع کنندگان اصلی مصالح ساختمان، هزینه ها به طرز چشم گیری کاهش پیدا می کند. البته این نکته را مد نظر داشته باشید که استفاده از واسطه ها کاری راحت تر خواهد بود و چنانچه زمان کافی برای پیدا کردن توزیع کنندگان اصلی را ندارید بالاجبار نیاز به استفاده از واسطه دارید.

اما با پرداخت کمی زمان نه تنها در پروژه حال حاضر هزینه ها را کاهش داده اید، بلکه در پروژه های بعدی نیز می توانید راحتتر به توزیع کننده دسترسی پیدا کنید. همچنین زمانی که بتوانید این ارتباط را برقرار کنید می توانید مصالح باکیفیت تری نیز، با قیمت مناسب تر پیدا کنید.

تنها موردی که باید مدنظر داشته باشید این است که زمان مناسب را برای پیدا کردن یک یا چند توزیع کننده مورد اعتماد، در نظر بگیرید.

 

2 – برآورد دقیق میزان مصالح مورد نیاز

این مورد نیز اهمیت بسیار زیادی دارد. در بسیاری از کارفرمایان دیده شده که در مرحله شروع پروژه فقط مصالح مورد نیاز برای یک فاز اجرایی در نظر می گیرند که با این کار تعداد دفعات خرید از آن جنس را در طول پروژه افزایش می دهند.

با این کار هم زمان بیشتری را باید صرف خرید یک جنس کرده و هم به دلیل تورم، در دفعات بعدی جنس مورد نظر را گران تر خریداری خواهند کرد. همچنین برخی از کارفرمایان نیز بیشتر از نیاز خود یک جنس را خریداری می کنند.

با خرید یک جنس در ابتدای پروژه، بیشتر از حد نیاز احتمال 2 مورد پیش بینی می شود، اول اسراف جنس به دلیل زیاد بودن آن، و دوم دور ریز جنس مورد نظر به دلیل عدم استفاده.

پس حتما قبل از خرید مصالح ساخت، مقدار دقیق مورد نیاز خود را برآورد نمایید.

 

3 – هر ارزانی بی حکمت نیست!

high quality and low cost

درست است که شما با خرید ارزان یک جنس هزینه های ساخت را کاهش داده اید اما هیچ ارزانی بی حکمت نیست. برخی از کارفرمایان برای کاهش هزینه های ساخت، از مصالح ارزان و بی کیفیت استفاده می کنند غافل از آنکه همینکار باعث اعمال هزینه های جانبی و خسارت های پیش بینی نشده می شود.

همچنین بسیاری از کارفرمایان بوده اند که به دلیل همین کار، اعتبار خود را در بازار از دست داده و از این سیستم حذف شده اند.

البته این نکته نیز حائز اهمیت است که هر ارزانی نیز بی کیفیت نیست پس قبل از خرید مصالح مورد نظر خود حتما زمان کافی را برای پیدا کردن ارزان ترین جنس به همراه کیفیت بالای آن داشته باشید یا به عبارت دیگه به دنبال قیمت مناسب باشید نه قیمت ارزان!

 

4 – پیش بینی مصالح مورد نیاز آینده و پیش خرید آنها

دیده شده که برخی از کارفرمایان پول های بیکار و یا سرمایه گذاری شده در بانک دارند. باید بدانید که در زمانی که این مطلب در حال تولید است، نهایت سودی که یک سرمایه گذار از بانک دریافت می کند چیزی حدود 22 درصد برای مبالغ سنگین است، اما تورم در برخی مصالح در یک سال به 100 درصد هم می رسد!!!

پس در زمان شروع یک پروژه بهتر است مصالح مورد نیاز کل پروژه، پیش بینی شده و توسط سرمایه های بیکار، خریداری شوند تا از خرید گران تر در آینده پیشگیری شود.

همچنین شرکت های معتبری نیز هستند که بخشی از مبلغ را در هنگام خرید و بخش دیگری را در هنگام تحویل جنس، دریافت می کنند که با این کار شما نیازی به انبار کردن جنس پیشخرید شده نیز نخواهید داشت.

 

5 – نقدی خرید کنید

امروزه به دلیل کمبود نقدینگی در میان مردم بسیاری روی به خرید چکی مصالح آورده اند. همچنین دیده شده که برخی کارفرمایان علیرقم داشتن پول نقد، خرید چکی را نوعی برد در خرید مصالح می دانند.

باید بدانید که تامین کنندگان در هنگام فروش به صورت چکی، هزینه بیشتری را بابت ریسک پاس نشدن چک و سود بانکی از شما دریافت می کنند پس هرچه خرید نقدی تر باشد، باعث کاهش هزینه در خرید مصالح مورد نیاز می شود.

 

6 – هزینه های جانبی را در نظر بگیرید

برخی از کارفرمایان به اشتباه فقط هزینه مصالح مورد نیاز را در نظر می گیرند غافل از آنکه این امر ممکن است به ضررشان باشد. اجازه دهید تا این مورد را با یک مثال برای شما بگویم.

فرض کنید شما برای نمای ساختمانتان به 100 متر مربع مصالح نیاز داشته باشید. دو انتخاب برای این نما در اختیار دارید اول مورد x که برای شما متری 100 هزار تومن آب می خورد و مورد y که متری 75 هزار تومن است. در دید اول به نظر صرفه با مورد y است اما ممکن است مورد x تنها متری 10 هزار تومن هزینه نصب داشته باشد اما مورد y متری 60 هزار تومن.

پس برای خرید مصالح حتما تمامی هزینه ها شامل هزینه اجرا، زمان مورد نیاز، عمر آن، زیبایی، مصالح مورد نیاز برای اجرا و … را در نظر داشته باشید.

 

7 – استفاده از روش BIM

امروزه روش های بسیار متعددی برای مدیریت پروژه به میان آمده اند که هرکدام به نوبه خود توانسته اند در حد و توان خود باعث کاهش هزینه ساختمان سازی شوند. یکی از این روش ها که هم زمان و هم هزینه ساخت را به نحو قابل توجهی کاهش می دهد روش BIM است.

BIM (Building Information Modeling) به معنای مدلسازی اطلاعات ساختمان می باشد و توانسته گره گشای کارفرمایان در زمینه کاهش هزینه های ساخت به نحو چشم گیری باشد.

یکی از دلایلی که این مدل بسیار محبوب است شفاف سازی تمامی مراحل ساخت از صفر تا 100 پروژه است. با این کار شما به طور دقیق می توانید هزینه های مورد نظر خود را برای نیروی انسانی، مصالح، ابزارها و … پیش بینی نمایید و بهترین هزینه را برای آن انتخاب کنید.

 

 

——- مطالب مرتبط ——–

لاندری روم در دکوراسیون داخلی چیست؟

لاندری روم در دکوراسیون داخلی چیست؟

در این مقاله در DREAM DESIGN در رابطه با لاندری روم در دکوراسیون داخلی که محلی اختصاصی در رابطه با شست و شوی لباس است صحبت کرده ایم. با ما همراه باشید.

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *